Η διαδικασία της επιλογής ενός κρασιού συχνά προβληματίζει. Ειδικότερα όταν προσπαθούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε ποικιλίες που δεν έχουμε γευτεί ,είτε ψάχνουμε το ιδανικό κρασί για να συνοδεύσουμε το φαγητό μας ή τις ιδιαίτερες στιγμές μας.

Εμείς από τη μεριά μας θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε ορισμένες συμβουλές οι οποίες ίσως να καταφέρουν να κάνουν τη παραπάνω διαδικασία ευκολότερη.

ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ  ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΓΕΥΜΑ

Το κρασί μπορεί να γίνει ο ιδανικός σύντροφος του φαγητού. Προσπαθήστε να πετύχετε τον απόλυτο συνδυασμό της γεύσης, του αρώματος  αλλά και των χρωμάτων ανάμεσα σε ένα πιάτο και σε ένα ποτήρι καλό κρασί. Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τα στερεότυπα των sommelier, γιατί πολύ απλά η αίσθηση της γεύσης είναι ιδιαιτερότητα του καθενός. Ορισμένοι συνδυασμοί, όπως τα θαλασσινά, τα πουλερικά και το χοιρινό με το λευκό κρασί, ή το μοσχαρίσιο κρέας και οι κόκκινές σάλτσες με το κόκκινο κρασί είναι πιθανό να καλύψουν το γούστο της πλειοψηφίας.

ΠΑΡΑΔΟΘΕΊΤΕ  ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗΣ

Το κλίμα και η θερμοκρασία μπορούν να παίξουν σημαντικότατο ρόλο στην επιλογή σας. Όπως επίσης και το ποια στιγμή της ημέρας θα απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί. Αφήστε τον εαυτό σας να ζήσει τη μοναδικότητα που προσφέρει η κάθε στιγμή ανάλογα με τη ψυχολογία σας, τον καιρό που επικρατεί και  τη διάθεση σας. Δοκιμάστε ένα ελαφρύ λευκό κρασί τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες ή ένα βαθύ κόκκινο κρασί με υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ τις παγωμένες νύχτες του χειμώνα.

Τα λευκά κρασιά ενδείκνυται να τα απολαύσετε δροσερά σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από τους 9 ως τους 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα κόκκινα μπορούν να αναδείξουν όλα τους τα αρώματα σε θερμοκρασίες ανάμεσα στους 16 και τους 18 βαθμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΟΙΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΝΕΠΑΡΕΙ

Το κάθε κρασί συνήθως κρύβει πίσω του μία ιστορία. Ο τόπος προέλευσης του, το έδαφος στο οποίο καλλιεργήθηκε το σταφύλι, οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή παραγωγής του, ακόμα και ο παραγωγός του, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες στην ποιότητα του κρασιού. Προσπαθήστε να μάθετε όσες περισσότερες  πληροφορίες σχετικά με ένα κρασί και χωρίς να το καταλάβετε θα έχετε μπει στον μαγικό κόσμο της οινοποιίας.

ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΦΕΙΔΩΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Προσπαθήστε να πάρετε ένα μπουκάλι κρασί αρκετά καλής ποιότητας. Έτσι θα αποφύγετε το άγχος του καλού συνδυασμού. Ακολουθείστε το ένστικτό σας, δοκιμάζοντας το με αρκετές διαφορετικές γεύσεις, και σίγουρα θα πετύχετε τον τέλειο συνδυασμό. Παρόλα αυτά, αν δεν σταθείτε τυχεροί, μην το λυπηθείτε διότι ένα εξαιρετικής ποιότητας κρασί μπορεί να σταθεί σε οποιαδήποτε περίσταση με μεγάλη επιτυχία.

ΥΠΟΚΥΨΤΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ

Επιχειρήστε να παλαιώσετε ένα μπουκάλι κρασί. Θα το αγαπήσετε με τον καιρό σαν να το έχετε μεγαλώσει εσείς. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από το να γευτείτε το δημιούργημα σας.

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΑΣΗ

Δώστε βάρος στο προσωπική σας άποψη. Κανένας δεν είναι καταλληλότερος από εσάς να κάνει την τελική  επιλογή. Προσωπική μας άποψη είναι ότι δεν υπάρχει κανένας ειδικότερος από εσάς με μόνη εξαίρεση το γιατρό που συστήνει το κόκκινο κρασί για την ενίσχυση του καρδιακού συστήματος.

Εις e-γείαν !!!!